Geschenkpakket met 1 fles rood en 1 fles wit


Prijs € 33,50

Aantal:

x pakket(ten) = € 33,50

Geef het volle smaakpallet cadeau. Feestelijk verpakt.

Dit pakket bevat:

Château GrandJean - Bordeaux Blanc

Frankrijk, Bordeaux, 2023
Bordeaux

De familie Dulon, eigenaars van Château GrandJean, is een gevestigde waarde in Entre-deux-mers (Soulignac). Reeds de tiende generatie en in totaal 250 jaar ervaring, wat borg staat voor ervaring, knowhow en expertise. 

Naast Château GrandJean bezit de familie Dulon ook Château Julian, Château du Vallier en Château Haut Pezat of in totaal 140 hectaren wijngaard. 

De Bordeaux Blanc is een aromatische droge witte wijn met een mooie, heldere kleur. Aroma's van peer en pompelmoes met toetsen van exotisch fruit, lange afdronk.

Enkele vermeldingen : 

  • Gold medal Gilbert et Gaillard
  • Silver medal Los Angeles International Wine Competition 2017 

 

  • Druiven: 70 % Sémillon en 30 % Sauvignon
  • Inhoud: 75 cl
  • Houdbaarheid: Jong te drinken
  • Te drinken bij: visgerechten, schaaldieren, zeevruchten (oesters), wit vlees, rauwkost maar ook als aperitief.
  • Rijpingsproces: kuip

Château Pailhas

Frankrijk, Bordeaux, 2015
Saint-Emilion Grand Cru

Château Pailhas - 18 hectaren groot - bevindt zich in Saint Hippolyte, een dorpje juist naast Saint Emilion.  Reeds sedert de 19 de eeuw is Château Pailhas in handen van dezelfde familie. De vinificatie gebeurt door Dominique Fugier en het technico-commerciële wordt door Laurence Masson behartigd. Zijn ook eigenaar van Château Tour Grand Mayne en Château Billeron Bouquey.

Elegante wijn met aroma's van rood fruit, fijne tannines en bewaarpotentieel. 

Deze schitterende wijn behaalde reeds verschillende onderscheidingen :
       Gouden Medaille in Parijs
       88/100 in "Winespectator"
       Opgenomen in "vins et terroirs authentiques 2012"
  • Druiven: 80% Merlot en 20% Cabernet Franc
  • Inhoud: 75 cl
  • Houdbaarheid:

    20 tot 25 jaar

  • Te drinken bij: Gegrild en gebakken rood vlees, kalfsvlees, wildgerechten, halfzachte kazen en chocoladedessert. Enkele typische gerechten : ossehaas, gans, rosbief, hazenfilet, fazant en tournedos.
  • Rijpingsproces: houten vat