« Terug naar wijntips

Limoncello ijs, heerlijk verfrissend nagerecht

Limoncello Bordiga kan je zeer koud puur serveren als degustief of in combinatie met andere dranken als cocktail. Giet een scheutje Limoncello bij prosecco of probeer eens een Limoncello-tonic. Maar heb je al eens Limoncello ijs gegeten als dessert of als tussengerecht? 

Ontdek hier een eenvoudig recept voor een heerlijk verfrissend nagerecht.

Ingrediënten:

  • 500 ml volle room
  • 250 ml melk
  • 5 eierdooiers
  • 100 gr suiker
  • 125 ml Limoncello
  • Snuifje zout

Warm de room, de melk en het snuifje zout zachtjes op tot aan het kookpunt.

Mix terwijl de eierdooiers en de suiker tot een witschuimige massa.

Voeg daarna het warme room en melk mengsel geleidelijk toe bij de witschuimige massa en roer stevig door.

Doe alles terug in de kom, voeg de Limoncello toe en warm zachtjes op totdat je een streep kan trekken in het schuim die niet onmiddellijk wegtrekt.

Laat alles afkoelen en draai tot ijs in een ijscrèmemachine of plaats een aantal uur in de diepvries tot de gewenste hardheid bekomen is.

Garneer eventueel met gekonfijte citroenschil en/of een blaadje munt. 

Enjoy!


« Terug naar wijntips | Print deze pagina