Diego Pressenda La Torricella - Nebbiolo d'Alba Il Donato

Italië, Piemonte, 2018
Piemonte, Langhe DOC


€ 19,85 incl. btw

Aantal:

= € 19,85 incl. btw

✓ Geniet van gratis verzending in België 🇧🇪 (vanaf €250)

Te drinken bij:

Geroosterd, gebakken en gebraden rood vlees, wild, stoofpotjes en kaas.Het wijndomein van Diego Pressenda, 13 hectaren groot,  is gelegen in het hart van de Langhe, in het dorpje Monforté d'Alba op 3 km van Barolo. Het is een familiaal wijnhuis dat, met respect voor zowel het vak als de natuur, streeft naar een kwalitatief hoogstaand niveau.

Oenologe Silvia Pressenda is gedreven met een nieuwe visie op het wijnmaken : minder en beter geïnegreerd eikenhout, elegantere en modernere wijstijlen. Ook de broer en de zussen van Silvia zijn betrokken bij de wijnen van het familidomein : hetzij bij de verkoop (Oscar), het onthaal van de gasten of het ontwerp van de etiketten. Lucia Buysschaert, afkomstig uit Deerlijk, staat in voor de export.


De Nebbiolo d'Alba Il Donato is een typische herfst- en winterwijn met bewaarpotentieel. Baksteenrode kleur met aroma's van viooltjes, kersen, pruimen, truffels en tabak. Rijpt 6 maand op inox vat, 2 jaar in gebruikte franse eiken vaten en 1 jaar in een groter frans eiken vat.
Donato verwijst naar de doopnaam van Diego Pressenda, wijnmaker en eigenaar van La Torricella.
Eigenschappen:

  • Druiven: 100 % Nebbiolo
  • Inhoud: 75 cl
  • Houdbaarheid: 15 jaar
  • Rijpingsproces: houten vat