Distillerie Bordiga is sinds jaar en dag het synoniem voor likeuren uit Cuneo en de Occitane vallei. Al 130 jaar is de distellerie de referentie voor Genepy, Vermouth en Kruidenlikeuren. Bordiga gebruikt nog steeds de distelleerkolf met houtvuur en de meester distelleerder controleert zelf de kruiden en die 's avonds versgeplukt uit de bergen komen.
Het bijzondere aan de Vermouths van Bordiga is det de kruiden een afzonderlijke infusie en destillatie ondergaan waarbij er rekening gehouden wordt met hun individuele kenmerken en de hoeveelheid tijd die nodig is om het beste uit elk kruid te halen.
Als basis voor de Vermouth Extra Dry wordt de Langhe Bianco druif gebruikt.
Enkele specifieke ingrediënten : Marjolein, absint, vlierbes, linden, kardemom, gentiaan, koriander, kruidnagel, kaneel, zoete sinaasappelschil, roos, munt, vanille,...
Serveertip : heerlijk puur, met ijsblokjes en een schijfje citroen