Interessante wijntips van Stefaan

Patricia "Vanho", wijnbouwer in hart en nieren

"Twintig jaar geleden verhuisden wij naar de Languedoc. Dat was toen niet met de bedoeling om wijn te maken. Mijn man was actief in de medische sector en het is omwille van een andere job in dezelfde sector dat wij verhuisden"

 

Lees meer over deze wijntip


Alentejo, de grootste van 14 wijnregio’s in Portugal

Alentejo beslaat een derde van de totale oppervlakte van Portugal en is daarmee de grootste van de 14 wijnregio’s van het land. Deze situeert zich ten noorden van de Algarve en ten zuidoosten van de wijnstreek rond Lissabon.

 

Lees meer over deze wijntip


Dé West-Vlaamse winetail: picon vin blanc

Kom je in het Heuvelland en de Westhoek, helemaal toevallig terecht in een oude bruine kroeg, dan vind je vast 'picon' als specialiteit van het huis terug op het stoepbord en de kaart. 

Lees meer over deze wijntip


Slimme mensen drinken vaker en liefst wijn

Volgens een Deense studie drinken mensen met een hoog IQ meer en het liefst wijn. Dus, laat dit het perfecte excuus zijn als u straks een glaasje wijn uitschenkt, als we het onderzoek mogen geloven heeft dat alles te maken met uw IQ.

Lees meer over deze wijntip


Lekker en fris de zomer tegemoet met deze winetail op basis van rosé

Een frosé ofwel frozen rosé is een originele winetail op basis van ... jawel rosé. Lekker en fris. Ontdek hier het recept met een eigen twist door Sofie van Ploatse6 te Heestert. 

Lees meer over deze wijntip


Event 'Wine & Dine', in samenwerking met La Descente Du Pont

Op 24 april kan u genieten van het beste van 2 werelden: een uitgelezen selectie wijnen met centrale gast Wijnhuis Barton & Guestier en de top culinaire gerechten van La Descente Du Pont. Ontdek hier wat de avond te bieden heeft.

 

Lees meer over deze wijntip


Wijnen uit Corbières

Stilaan beginnen we terug te dromen van de zomer. Plan jij, naast het verblijf en de verplaatsing, ook graag bezoekjes in de buurt en weet je graag welke culinaire hoogstandjes je moet geproefd hebben? Dan blijft Frankrijk een van dé wijnlanden bij uitstek.

Nu nemen we je mee naar de Languedoc-Roussillon. 

 Domaine La Cendrillon

Lees meer over deze wijntip


3 redenen om je feestwijnen tijdig in te kopen

De eindejaarsperiode is traditiegetrouw gezellig druk. De winkelstraten lopen vol met mensen op zoek naar de meest originele cadeautjes. In de traiteurzaken stijgt de keuzestress. En dan moeten de bijpassende wijnen nog gekozen worden ... 3 redenen om tijdig je feestwijnen in te kopen:
Feestwijnen tijdig aankopen 

Lees meer over deze wijntip


M. Chapoutier, genereus in de Languedoc

“Si je reste immobile, je tombe”

Dit zijn de woorden van Michel Chapoutier, gepassioneerd door wijn én het leven. 

Michel Chapoutier 

Lees meer over deze wijntip


PROEVEN. SMAKEN. ONTDEKKEN

Kom degusteren op zaterdag 16 en zondag 17 november.
We strijken samen met onze wijnhuizen & partners neer in ‘t Balladehof in Zwevegem.

Wijndegustatie Zwevegem 

Lees meer over deze wijntip


Print deze pagina

Openingsuren:

  • woensdag: 17:00 - 19:00
  • vrijdag: 17:00 - 19:00
  • zaterdag: 9:00 - 12:15 / 14:00 - 17:00

Of op afspraak: 0477 59 86 63 (Stefaan)

Een passie hoeft niet altijd duur te zijn: een toegankelijke wijn of een echte topper? We prikkelen graag uw smaakpapillen.

Otegemstraat 192
8550 Zwevegem
stefaan@wijnenlippens.be

 

Op onze webshop kunt u 24/24, 7/7 bestellen. Na betaling doen wij er alles aan om uw levering zo vlug mogelijk te bezorgen, gegarandeerd binnen de 3 werkdagen.


Herroepingsrecht

Indien de bestelde producten niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, kan de klant de goederen binnen 14 werkdagen na ontvangst terugsturen en dit mits overhandiging van uw bestelbon en de leveringsnota van de verzendingsdienst. U kan dit doen door dit modelformulier te downloaden. Wij zullen uw bestelling terugbetalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen. U zal de verzendingskosten betalen om het product terug te sturen. Gepersonaliseerde producten vallen echter niet onder deze regeling, evenmin voor producten wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Maatschappelijke zetel

Wijnen Lippens
Stelico bvba
Sint-Denijsstraat 2
8550 Zwevegem

Btw BE 0826122571

stefaan@wijnenlippens.be
Stefaan Lippens Tel. 0477 598 663 

 

Wijnen in de kijker 

 

© Wijnen Lippens | Over ons | Links | Herroepingsrecht, betaling & levering| Privacy beleid | Cookie beleid | Algemene voorwaarden
Stelico bvba - BTW BE 0826.122.571 - Alle vermelde prijzen op artikelen zijn incl. btw, excl. verzendingskosten.Webdesign Weblounge

Geen aankopen toegelaten onder 18 jaar