Interessante wijntips van Stefaan

9 keer de zomer in je glas met deze heerlijke wijnen en wijncocktails

Wat is het genieten als de prachtige zomeravonden afkoeling bieden na een zwoele dag. Je leeft meer buiten dan binnen en geniet van mooie momenten met je vrienden en familie. Wakker je zomerkriebels aan met deze 9 zomerse drankjes op basis van wijn.Wijnen Lippens zomerwijn

Lees meer over deze wijntip


Wijnen die je laten leven, genieten, proeven

Goede wijnen spreken voor zich. Hun volle, rijke of misschien frisse en fruitige smaken prikkelen je smaakpapillen. Schenk klare wijn en doe mee aan de openflessendagen@home. Kies en bestel!

 

Lees meer over deze wijntip


Vier Valentijn met wijn

Binnenkort vieren we Valentijn, dé romantische hoogdag bij uitstek. Het is altijd even nadenken. Ga je voor een geschenk? Of geef je jouw geliefde een onvergetelijk moment cadeau? Laat dat dilemma achterwege. Ga voor een belevenis waar de romantiek van af druipt.vier valentijn met wijn 

Lees meer over deze wijntip


Wijnhandelaar en restaurants werken samen

Wijnhandel Lippens en enkele restaurantuitbaters slaan de handen in elkaar om elkaar te steunen in deze coronaperiode. Samenwerking Wijnen Lippens

Lees meer over deze wijntip


Proef, vergelijk en geniet tijdens uw Wijndegustatie@home

Wat spijt het ons dat we u niet kunnen ontvangen voor de geplande wijndegustatie. Maar we hebben goed nieuws: we brengen de wijndegustatie bij u thuis. Bij uw dierbaren vertoeven is momenteel zo belangrijk. Geef er een originele twist aan en geniet van de wijnen uit onze proefpakketten. Of wilt u zelf een proefpakket samenstellen? Alles is mogelijk met de wijndegustatie@home in uw eigen bubbel.

 

Lees meer over deze wijntip


Patricia "Vanho", wijnbouwer in hart en nieren

"Twintig jaar geleden verhuisden wij naar de Languedoc. Dat was toen niet met de bedoeling om wijn te maken. Mijn man was actief in de medische sector en het is omwille van een andere job in dezelfde sector dat wij verhuisden"

 

Lees meer over deze wijntip


Alentejo, de grootste van 14 wijnregio’s in Portugal

Alentejo beslaat een derde van de totale oppervlakte van Portugal en is daarmee de grootste van de 14 wijnregio’s van het land. Deze situeert zich ten noorden van de Algarve en ten zuidoosten van de wijnstreek rond Lissabon.

 

Lees meer over deze wijntip


Dé West-Vlaamse winetail: picon vin blanc

Kom je in het Heuvelland en de Westhoek, helemaal toevallig terecht in een oude bruine kroeg, dan vind je vast 'picon' als specialiteit van het huis terug op het stoepbord en de kaart. 

Lees meer over deze wijntip


Slimme mensen drinken vaker en liefst wijn

Volgens een Deense studie drinken mensen met een hoog IQ meer en het liefst wijn. Dus, laat dit het perfecte excuus zijn als u straks een glaasje wijn uitschenkt, als we het onderzoek mogen geloven heeft dat alles te maken met uw IQ.

Lees meer over deze wijntip


Lekker en fris de zomer tegemoet met deze winetail op basis van rosé

Een frosé ofwel frozen rosé is een originele winetail op basis van ... jawel rosé. Lekker en fris. Ontdek hier het recept met een eigen twist door Sofie van Ploatse6 te Heestert. 

Lees meer over deze wijntip


Print deze pagina