« Terug naar wijntips

Lekker lokaal - Souterrain Gin

De gin hype mag dan al voorbij zijn, gin & tonic blijft de meest favoriete cocktail en aperitief. Zeker als deze uit eigen streek komt.

SOUTERRAIN is een verfijnde en zachte gin van eigen bodem, perfect gebalanceerd met kruidige en florale toetsen. Na zijn dubbele distillatie kreeg de gin zijn typische smaak door middel van het cold drip systeem The Lab Brewer. Druppel voor druppel ontving deze distilled gin de heerlijkheden van oranjebloesem, kaneel, kruidnagel, kardemon, zoethout, sinaasappelschil, roze peperbes, nootmuskaat en vanille.

SOUTERRAIN werd door een familie van fiere Zwevegemnaren in het leven geroepen om de herinnering aan het verdwenen land en de mythe rond de "Souterrain" te behouden voor de volgende generaties en om de mooie streek rond Zwevegem en het Kanaal Kortrijk-Bossuit extra in de kijker te zetten.

'De souterrain' was een scheepvaarttunnel die van 1861 tot 1974 in de streek synoniem stond voor een bijna mythische plek aan de vaart tussen Zwevegem-Knokke en Moen.

Ruim 160 jaar geleden, daalden een 100-tal mijnwerkers af in de heuvelrug tussen Schelde en Leie om er de "Souterrain" uit te delven. De tunnel was 611 meter lang, 6 meter breed en had een vrije hoogte boven de waterlijn tussen de 2,5 à 3,5 meter.

Heel veel mensen hebben in hun kindertijd kennis gemaakt met deze ietwat mysterieuze locatie. Het was een omgeving van avontuur, spanning, ravotten, wildernis en kattenkwaad uithalen. Eenmaal iets ouder, verscheen er bij het horen van het woord 'souterrain' meestal een glimlach op het gezicht. Het was namelijk ook een pleisterplaats waar jonge koppeltjes zich konden terugtrekken, eerst in de tunnen of in de beboste omgeving, later aan de kapel voor een spiritueel bezoek gevolgd door een even spiritueus bezoek aan de lokale herberg café 'de Souterrain'.

Door de verbreding van het kanaal in 1974 en om veiligheidsredenen zou ruim 110 jaar later tot ongenoegen van de lokale bevolking de "Souterrain" afgebroken worden. Samen met het weggraven van de berg verdwenen jaar na jaar ook de getuigenissen en herinneringen.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina

Openingsuren:

  • woensdag: 17:00 - 19:00
  • vrijdag: 17:00 - 19:00

            Op vrijdag 2, 16 en 23 oktober : van 16 tot 18 uur

  • zaterdag: 9:00 - 12:15 / 14:00 - 17:00

Of op afspraak: 0477 59 86 63 (Stefaan)

Een passie hoeft niet altijd duur te zijn: een toegankelijke wijn of een echte topper? We prikkelen graag uw smaakpapillen.

Otegemstraat 192
8550 Zwevegem
stefaan@wijnenlippens.be

 

Op onze webshop kunt u 24/24, 7/7 bestellen. Na betaling doen wij er alles aan om uw levering zo vlug mogelijk te bezorgen, gegarandeerd binnen de 3 werkdagen.


Herroepingsrecht

Indien de bestelde producten niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, kan de klant de goederen binnen 14 werkdagen na ontvangst terugsturen en dit mits overhandiging van uw bestelbon en de leveringsnota van de verzendingsdienst. U kan dit doen door dit modelformulier te downloaden. Wij zullen uw bestelling terugbetalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen. U zal de verzendingskosten betalen om het product terug te sturen. Gepersonaliseerde producten vallen echter niet onder deze regeling, evenmin voor producten wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Maatschappelijke zetel

Wijnen Lippens
Stelico bvba
Sint-Denijsstraat 2
8550 Zwevegem

Btw BE 0826122571

stefaan@wijnenlippens.be
Stefaan Lippens Tel. 0477 598 663 

 

Wijnen in de kijker 

 

© Wijnen Lippens | Over ons | Links | Herroepingsrecht, betaling & levering| Privacy beleid | Cookie beleid | Algemene voorwaarden
Stelico bvba - BTW BE 0826.122.571 - Alle vermelde prijzen op artikelen zijn incl. btw, excl. verzendingskosten.Webdesign Weblounge

Geen aankopen toegelaten onder 18 jaar