« Terug naar wijntips

Vier Valentijn met wijn

Binnenkort vieren we Valentijn, dé romantische hoogdag bij uitstek. Het is altijd even nadenken. Ga je voor een geschenk? Of geef je jouw geliefde een onvergetelijk moment cadeau? Laat dat dilemma achterwege. Ga voor een belevenis waar de romantiek van af druipt. Trek even weg uit de dagelijkse routine. Neem tijd voor elkaar. Voer leuke gesprekken. Dompel je huis die dag in een andere sfeer in. Even weg van werk en huishouden. Gedimde lichten, kaarsen, een muziekje, lekker eten en... een glaasje wijn.

Romantisch decor voor Valentijn met een glaasje wijn

Begin de voorbereidingen met de decoratie. Ga je voor een etentje? Gewoon aan de eettafel zitten zoals bij elke dagdagelijkse maaltijden is allesbehalve bevorderlijk voor de sfeer. Kies voor romantische accenten. Dek de tafel op voorhand, zodat je het gevoel krijgt op restaurant te zitten. Staat het wijnglas klaar? Dan hoef je enkel nog in te schenken en kan je elke seconde genieten elkaars gezelschap.

Een goed gesprek en een glas wijn

Je zou het soms vergeten. Het leven gaat zijn gangetje en er is altijd wel iets te doen in huis. Maak van Valentijn een echte dag voor elkaar. Neem een glaasje wijn en spreek over onderwerpen die al lang niet meer aan bod gekomen zijn. Waarom niet eens herinneringen ophalen? Of wegdromen van een reis die zeker nog op planning zal komen? Haal de humor boven en lach samen. Geniet van het moment.

Wijn en lekker eten

 

De liefde gaat door de maag. Spreekwoordelijk bij de man, maar ook de vrouw geniet van het gezellig samenzijn bij een smakelijk gerecht. Heb je al een Valentijnsmenu in gedachten? Met een passend glaasje wijn breng je harmonie in het smakenpalet. Combineer een lichte, fruitige wijn met gevogelte of een licht pastagerecht. Ga je liever voor rood vlees, dan past dit goed bij een volle rode wijn. Een complexe rode wijn gaat perfect samen met wildgerechten. Wil je jouw geliefde graag verrassen met een visgerecht? Dan is witte wijn de ideale keuze. Een frisse toets tijdens een romantische avond.

 

Doe mee aan onze actie en WIN je Valentijn Wijn

 

Per aankoopschijf van 10 euro Barton & Guestier wijn, maak je kans op 2 gratis flessen Héritage 292 Duché d'Uzès van Barton & Guestier

Geef je liefste een verwenpakket voor Valentijn 

 

In samenwerking met Het Smaaktafereel.

 


« Terug naar wijntips | Print deze pagina