« Terug naar wijntips

Wijn is goed voor de gezondheid... en voor uw auto

U zult het graag lezen: wijn is een heuse gezondheidsdrank. Rode wijn is immers goed voor hart en bloedvaten, voor de hersenen en voor het geheugen.

  • Rode wijn is goed voor hart en bloedvaten. De Universiteit van München kon dat bewijzen na jarenlang wetenschappelijk onderzoek.
  • Rode wijn vermindert ook het risico op herseninfarcten: een matige hoeveelheid alcohol bevordert de doorstroming van bloed naar de hersenen.
  • Rode wijn is goed voor het geheugen. In wijn zit resveratrol. Die stof activeert een gen dat de geheugencellen helpt herstellen na stress. Dat ontdekte de Universiteit van Toronto. Een matige dosis alcohol doet trouwens ons impliciete geheugen (waardoor we dingen kunnen, onze ervaringen dus) beter werken. Let wel: te veel alcohol verstoort dan weer het expliciete geheugen (waardoor we dingen kennen, onze herinneringen dus). 

Laten we wel wezen: er zijn ook studies die beweren dat wijn het risico op bepaalde ziekten verhoogt. Maar die studies geloven we liever niet.

Verrassend: rode wijn is niet alleen goed voor het menselijk lichaam, maar ook voor... uw auto. Staat u met een platte batterij? Neem dan een fles rode wijn en... Kijkt u zelf maar.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina