« Terug naar wijntips

Zomerse avonden smaken naar fruitige wijnen

De zomerse avonden geven niet alleen ons gemoed een andere stemming. Ook onze smaakpapillen krijgen andere voorkeuren. Geen stevige kost met een krachtige rode wijn. Wel barbecue met lichte salades en frisse drankjes. Zomerse avonden smaken naar fruitige wijnen. Ontdek hier welke dranken jou en je gasten volledig in een zomers stemming brengen.

 

Jonge wijnen vol fruitaroma’s

De lang gerijpte exemplaren passen beter bij koudere tijden. Nu de warmte opkomt, kies je beter voor jonge en eerder zure wijnen met een fruitige toets. Fris gekoelde witte of rosé wijn. Maar ook heel wat rode wijnen passen in dit plaatje. Serveer ze op een keldertemperatuur van ongeveer 15 graden en je zal verrast staan van de heerlijke smaken en het verfrissende effect.

Ontdek volgende heerlijk zomerse smaken:


Wijnen met bubbels

Bubbels werken altijd. De Franse champagne, Spaanse cava of de Italiaanse prosecco of spumante. Het ploffen van de kurken, het bruisen van de bubbels. Je raakt instant in een ontspannen feestsfeer. Met een vleugje cassis, limoncello, perziksap of Aperol krijg je een heerlijk frisse cocktail. Maar ook zonder toevoegingen zijn deze bubbels een streling voor de tong.

 

Welke wijnen passen bij zomerse gerechten?

Zomer doet ons direct aan barbecue denken. Gezellig tafelen met vrienden. Veel tijd om bij te praten en intussen op het gemak eten. Maar welke wijn past nu het best bij dat heerlijk gegrild vlees?

Traditioneel gaan vleesgerechten samen met rode wijn. Kies een wijn op basis van Merlot of Cabernet Sauvignon met een vleugje Cabernet Franc en dat zit gegarandeerd goed.

Serveer als aperitief een heerlijk frisse rosé op basis van Grenache. Toch eerder fan van een frisse salade met een lekker glaasje witte wijn? Ga dan voor een witte wijn van de druiven Sauvignon of Chardonnay.

 

Ga naar de webshop van Wijnen Lippens, selecteer je gerecht en bestel snel en eenvoudig de beste wijnen voor jouw zomerse avonden. Of kom afhalen, elke vrijdag van 16u tot 18u.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina