« Terug naar wijntips

9 keer de zomer in je glas met deze heerlijke wijnen en wijncocktails

Wat is het genieten als de prachtige zomeravonden afkoeling bieden na een zwoele dag. Je leeft meer buiten dan binnen en geniet van mooie momenten met je vrienden en familie. Wakker je zomerkriebels aan met deze 9 zomerse drankjes op basis van wijn.

1.      Rosé wijn

Rosé wijn is ongetwijfeld de zomer in een glas. Deze wijn wint nog steeds aan populariteit en blijft een topper op zomerdagen. Als aperitief, bij het eten of als verfrissing na een lange dag. De mogelijkheden zijn oneindig. Met zijn verfrissende smaak is rosé wijn de absolute topper onder de zomerse dranken.

2.      Witte wijn

Hoewel rosé de witte wijn van de troon heeft gestoten, blijft een frisse witte wijn een topdrankje op een zomerse dag. De fruitige toets, zoet of droog. Witte wijn wordt heerlijk koel geserveerd en is een streling op de tong.

3.      Champagne

Vier de zomer in stijl met een glaasje champagne. De fijne bubbels en verfrissende smaak zijn altijd een schot in de roos. Dit is gegarandeerd heerlijk genieten op een hete zomerdag.

4.      Cava

Dit Spaanse broertje van Champagne is budgetvriendelijk en populair. De bubbels geven een frisse toets aan een zwoele zomeravond.

5.      Picon

Picon is een drank op basis van sinaasappelschillen. Picon is op zijn lekkerst als je hem aanlengt met een droge witte wijn en een scheutje appelsienlikeur. Werk dit af met ijs en een schijfje sinaasappel en geniet op het terras van deze smaakvolle wijncocktail.

6.      Kir

Kir is een heerlijk aperitief met bubbels. Je vult een scheutje Crème de Cassis aan met cava of prosecco. Kies je voor de royale variant, dan gebruik je champagne. Dit rode glaasje smaakt gegarandeerd.

7.      Spritz

De bekendste spritz is de Aperol Spritz. Je mengt Aperol met cava, spuitwater en ijs. De bittere en zoete smaak prikkelen je smaakpapillen.

8.      Bellini

Deze Italiaanse drank is een zomerhit. Vul koel perziksap aan met champagne, cava of prosecco en laat je in vervoering brengen door deze zoete, zomerse smaak.

9.      Tinto de Verano

We blijven in het zuiden met deze spaanse wijncocktail. Je start met een Spaanse rode wijn, voegt citroenfrisdrank toe en vult het glas met ijs. Een verrassend verfrissend drankje dat ideaal past bij een stralende zomerdag.

 

Breng de zomer in je glas met de heerlijke wijnen van Wijnen Lippens.


 


« Terug naar wijntips | Print deze pagina