« Terug naar wijntips

Hou dat vakantiegevoel nog even vast met wijnen uit je favoriete reisbestemming

Smaken zijn bijzondere herinneringen. Tot vele jaren later roept een bepaalde smaak levendige herinneringen op aan wat je op dat moment ervaren hebt. Een memorabel moment met vrienden. Een onvergetelijke dag. Een zalig vakantiegevoel.

Hoewel voor de meeste de vakantie al weer voorbij is, houden we graag zo lang mogelijk vast aan dat zalige vakantiegevoel. Even terug op adem komen en de ontspanning ervaren die je alleen op vakantie voelt. Weet dat dit perfect kan door terug te proeven wat je toen proefde. Hou dat vakantiegevoel nog even vast met wijnen uit je favoriete reisbestemming. Dat gelukzalige gevoel dat alles kan en niets moet.

 

Wijnen uit la douce France

Frankrijk is nog steeds reisbestemming nummer 1 bij de Belgen. Dat is niet verwonderlijk. Frankrijk kent zoveel verschillende streken met elk hun eigen landschap, smaken en karakter. Je kan er een leven lang op reis gaan en nog steeds nieuwe plekken ontdekken. En met maar liefst 13 erkende wijnstreken valt er heel wat te proeven. De heerlijke wijnen van Bordeaux, de smakelijke wijnen uit Languedoc-Roussillon, een sprankelende champagne uit de Champagnestreek. De wijnen uit de streken van de Loire, Rhône of Elzas. Stuk voor stuk zijn er een streling voor de smaakpapillen. En de ideale manier om dat vakantiegevoel bij je thuis terug naar boven te brengen.

Wijnen uit la bella Italia

Het prachtige Italië is de grootste wijnproducent van Europa. Het mediterrane klimaat zorgt voor de ideale omstandigheden om de beste wijnen te produceren. De aromatische wijnen uit het noordelijke Piemonte. De smakelijke wijnen die ontstaan tussen de cipressen in Toscane. De bijzondere wijnen uit de indrukwekkende wijngebieden in Veneto. Alleen al door dit te lezen waan je je direct terug in dit prachtige land.

Wijnen van onder de Spaanse en Portugese zon

Het Iberische schiereiland is niet alleen een fantastische reisbestemming. Ook hier vind je zalige wijnen om van te watertanden. Hou je van een glaasje wijn? Dan klinken wijngebieden als Alentejano, Catalonië of Rioja je zeker als muziek in de oren. Je keert onmiddellijk terug naar die heerlijke avonden met de ondergaande zon. Naar de terrasjes in gezellige stadjes. Naar de unieke plekjes met ongelooflijke uitzichten. Dompel jezelf terug onder in die zalige vakantieherinneringen.

 

Herbeleef dat vakantiegevoel steeds weer opnieuw met de wijnen van Wijnen Lippens.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina