« Terug naar wijntips

Tips met wijn voor een barbecuefestijn

Het uitgelezen aperitief

Geen wijn is meer tekenend voor de zomer dan een gekoelde, blush-kleurige rosé. Ook de mousserende wijnenen champagnes blijven populair als aperitief. Serveer ze in een rank, slank glas en zet de toon voor een klassevol feest.

Wijn voor verfijnde barbecuegerechten

Bij een mals stukje kip, een scampibrochette of vis in papillot, hoort traditioneel een witte wijn. Een klassieke combinatie? Daar is niks mis mee. Wit vlees, gevogelte & vis gaan nog steeds hand-in-hand. Maar durf ook verrassend uit de hoek te komen en serveer bij visgerechten een lichte rode wijn. U zult uw tafelgenoten aangenaam verrassen.

De ideale match met krachtige smaken

Marinades en gerookt vlees gaan perfect samen met kruidige wijnen. Kies voor Zuiderse wijnen. Druiven die rijpen in een warm klimaat hebben een ronde en volle smaak. Dat proef en ruik je in het glas. 

Kies voor elk stukje vlees een aangepaste wijn. Of laat uw gasten zelf inschenken en met smaken experimenteren. Wijnen Lippens stelt graag uw zomerpakket samen. Zo wint u tijd voor de heerlijke momenten met familie en vrienden. 


« Terug naar wijntips | Print deze pagina