« Terug naar wijntips

Lentefrisse wijnen doen je de winterblues snel vergeten

Met de dagen die langer worden en de temperaturen die beginnen te stijgen, is het duidelijk: de lente staat voor de deur. En wat is een beter manier om het nieuwe seizoen te verwelkomen dan met een goed glas wijn? Zo zal u die vervelende winterblues snel vergeten zijn.

Wij nemen u mee op een verkenningstocht van wijnen die perfect passen bij de frisse en levendige sfeer van de lente.  

 

Sauvignon Blanc: de lentekoningin 

Laten we beginnen met de koningin van de lentewijnen, de Sauvignon Blanc. Deze witte wijn staat bekend om zijn levendige zuren en uitgesproken fruitige smaken. Denk aan sappige citrus, verfrissende groene appel en een vleugje exotisch fruit. Een goed gekoelde Sauvingnon Blanc is de ideale metgezel voor een zonnige lentemiddag op het terras. 

Onze suggestie: Château GrandJean - Bordeaux Blanc 

 

Rosé: een titelende keuze

Roséwijnen zijn niet langer alleen voor de zomer. Met hun lichte body en fruitige aroma's zijn ze perfect voor de lente. Kies voor een droge rosé met tonen van aardbeien, frambozen of perziken. Deze verfrissende wijnen passen uitstekend bij lichte salades, gegrilde groenten en zeevruchten. Allemaal gerechten die passen bij het ontluikende groen van de lente. 

Onze suggestie:  Terroirs de Jacques rosé

 

Pinot Noir: voor de liefhebbers van rood

Als u de voorkeur geeft aan rode wijn, overweeg dan een Pinot Noir voor de lente. Met zijn lichte body en delicate smaken van rode bessen en bloemen, is Pinot Noir een uitstekende keuze voor het lenteseizoen. Het past goed bij gegrilde kip, lamsvlees of zelfs een picknick met kaas en charcuterie.

Onze suggestie:  Barton & Guestier, Bistro Pinot Noir, La Fayette

 

Sprankelend genot: santé met bubbels!

Voor die speciale lentemomenten waarbij u iets feestelijks wil, is er niets beter dan een sprankelende wijn om het glas te heffen.  Kies voor een heerlijk cava om uw feest compleet te maken. Deze Spaanse mousserende wijn heeft een verfijnde bubbel en verfrissende smaken van groene appel, peren en een vleugje bloemen. Of het nu een brunch in de tuin is of een viering van een bijzondere gelegenheid, een glas cava voegt de perfecte dosis sprankeling toe aan uw lentemomenten. Santé op het nieuwe seizoen en het vieren van de lente!

Onze suggestie:  Cava Viña Aderus

 

Terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, is het tijd om je wijnglazen te vullen met de frisheid van de lente. In onze webshop vindt u nog meer heerlijke wijnen die perfect passen bij het seizoen. Dus, hef het glas en klink op de lentefrisse smaken die op u wachten.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina