« Terug naar wijntips

De Provence: zon, zee en zoveel meer

Voel jij het verlangen al naar de zon, een straalblauwe hemel, pijnbomen en de intense geur van lavendel? Dan voel jij de aantrekkingskracht van de Provence. Dit wijngebied gelegen langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, begrensd door de rivier de Rhône in het westen en de Côte d'Azur in het oosten, is voor de kenner een rijkdom aan wijnen.

Tachtig procent van de wijnproductie van de Provence wordt tot rosé verwerkt. Het imago van middelmatige, niet serieus te nemen wijn verdwijnt jaar na jaar. Intussen zijn er tal van voorbeelden van uitstekende rosés, geproduceerd volgens de natuurgetrouwe wijnbouw met een buitengewoon breed druivenspectrum aan de basis. Wil je je laten verrassen? De Provence moet niet onder doen voor de andere Zuid-Franse regio's, want ook hier produceren meer en meer wijnbouwers rode wijnen van beslist hoogwaardige kwaliteit. Witte wijnen worden in geringe mate geproduceerd.

Ik neem je mee naar een prachtig stukje natuur, namelijk naar ‘het duistere massief', een aaneenschakeling van bergkammen en smalle dalen tussen de dorpjes Hyères en Fréjus. Het is in deze streek dat het wijnhuis Barton & Guestier, een minutieuze selectie van druiven (Grenache, Cinsault & Syrah) deed voor hun ‘Barton & Guestier Côtes de Provence rosé'. Deze jong en fris te drinken lichtroze godendrank heeft een neus van intense fruitsmaken: aardbei, bessen en framboos. Na het walsen komen de prikkelende citrustoetsen naar boven. De afdronk is lang en verfrissend. Ideaal voor op het terras, of voor bij zuiderse en zomerse lichte gerechten.

De wijn kreeg de naam ‘Tourmaline' mee en verwijst naar de gelijknamige edelsteen en de structuur hiervan is terug te vinden op de bodem van de fles. De fles heeft bovendien een glazen stop. Deze stijlvolle fles siert uw feestelijke tafel.

Breng de zomer nu al in huis en proef dit topproduct dat de gouden medaille wegkaapte op Vinalies 2019 - Parijs.    

 

Wijnen Lippens op bezoek bij Barton & Guestier 

Foto: Wijnen lippens op bezoek bij Barton & Guestier, Château Magnol Haut Médoc met klanten Bastide 71, Deinze - La Descente du Pont, Spiere-Helkijn - Domaine de la Blommerie, Moeskroen


« Terug naar wijntips | Print deze pagina

Openingsuren:

  • woensdag: 17:00 - 19:00
  • vrijdag: 17:00 - 19:00

            Op vrijdag 2, 16 en 23 oktober : van 16 tot 18 uur

  • zaterdag: 9:00 - 12:15 / 14:00 - 17:00

Of op afspraak: 0477 59 86 63 (Stefaan)

Een passie hoeft niet altijd duur te zijn: een toegankelijke wijn of een echte topper? We prikkelen graag uw smaakpapillen.

Otegemstraat 192
8550 Zwevegem
stefaan@wijnenlippens.be

 

Op onze webshop kunt u 24/24, 7/7 bestellen. Na betaling doen wij er alles aan om uw levering zo vlug mogelijk te bezorgen, gegarandeerd binnen de 3 werkdagen.


Herroepingsrecht

Indien de bestelde producten niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, kan de klant de goederen binnen 14 werkdagen na ontvangst terugsturen en dit mits overhandiging van uw bestelbon en de leveringsnota van de verzendingsdienst. U kan dit doen door dit modelformulier te downloaden. Wij zullen uw bestelling terugbetalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen. U zal de verzendingskosten betalen om het product terug te sturen. Gepersonaliseerde producten vallen echter niet onder deze regeling, evenmin voor producten wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Maatschappelijke zetel

Wijnen Lippens
Stelico bvba
Sint-Denijsstraat 2
8550 Zwevegem

Btw BE 0826122571

stefaan@wijnenlippens.be
Stefaan Lippens Tel. 0477 598 663 

 

Wijnen in de kijker 

 

© Wijnen Lippens | Over ons | Links | Herroepingsrecht, betaling & levering| Privacy beleid | Cookie beleid | Algemene voorwaarden
Stelico bvba - BTW BE 0826.122.571 - Alle vermelde prijzen op artikelen zijn incl. btw, excl. verzendingskosten.Webdesign Weblounge

Geen aankopen toegelaten onder 18 jaar