« Terug naar wijntips

Lekker en fris de zomer tegemoet met deze winetail op basis van rosé

Een frosé ofwel frozen rosé is een originele winetail op basis van  ... jawel rosé. Lekker en fris. Ontdek hier het recept met een eigen twist door Sofie van Ploatse6 te Heestert.

Deze cocktail kent zijn oorsprong in New Orleans, maar kende een echte hype in New York. Het leuke is dat je met de frozé alle kanten uitkunt. In veel gevallen wordt de rosé wijn geblend samen met ijs, de aarbeien en eventueel een siroop, dan hou je het bij een licht en fruitige cocktail. Maar je kan het ook op de manier van Sofie doen. De ingrediënten mengen en wat extra pit geven met een scheutje Campari, Rum, Vodka of Gin. Hier het recept van Ploatse6.

Dit heb je nodig:

een fles rosé wijn, Le Grand Noir Rosé " le diamant légendaire"
halve kop suiker
aardbeien in partjes
sap van 1 limoen
half glas spuitwater
crushed ice

Bereidingswijze:

Giet de fles rosé over in een recipient en plaats het ongeveer 6 uur in het vriesvak. De rosé zal niet helemaal bevroren zijn vanwege het alcoholgehalte, maar dat hoort zo. Ontbreekt het je aan tijd, dan kan je hiervoor ook crushed ice gebruiken. Voeg dan wel meer rosé toe zodat de smaak niet te afgelengd wordt. 

Meng de bevroren rosé, het limoensap, de suiker en het spuitwater mooi onder elkaar. Je kan dit mengsel eventueel terug in de diepvries plaatsen tot net voor het serveren. Giet in een leuk glas op hoge voet en werk af met wat partjes aardbei.

Geniet van de zomer en van elkaar!

 

Sofie, Ploatse6

Stefaan & Nicole


« Terug naar wijntips | Print deze pagina

Openingsuren:

  • woensdag: 17:00 - 19:00
  • vrijdag: 17:00 - 19:00

            Op vrijdag 2, 16 en 23 oktober : van 16 tot 18 uur

  • zaterdag: 9:00 - 12:15 / 14:00 - 17:00

Of op afspraak: 0477 59 86 63 (Stefaan)

Een passie hoeft niet altijd duur te zijn: een toegankelijke wijn of een echte topper? We prikkelen graag uw smaakpapillen.

Otegemstraat 192
8550 Zwevegem
stefaan@wijnenlippens.be

 

Op onze webshop kunt u 24/24, 7/7 bestellen. Na betaling doen wij er alles aan om uw levering zo vlug mogelijk te bezorgen, gegarandeerd binnen de 3 werkdagen.


Herroepingsrecht

Indien de bestelde producten niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, kan de klant de goederen binnen 14 werkdagen na ontvangst terugsturen en dit mits overhandiging van uw bestelbon en de leveringsnota van de verzendingsdienst. U kan dit doen door dit modelformulier te downloaden. Wij zullen uw bestelling terugbetalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen. U zal de verzendingskosten betalen om het product terug te sturen. Gepersonaliseerde producten vallen echter niet onder deze regeling, evenmin voor producten wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Maatschappelijke zetel

Wijnen Lippens
Stelico bvba
Sint-Denijsstraat 2
8550 Zwevegem

Btw BE 0826122571

stefaan@wijnenlippens.be
Stefaan Lippens Tel. 0477 598 663 

 

Wijnen in de kijker 

 

© Wijnen Lippens | Over ons | Links | Herroepingsrecht, betaling & levering| Privacy beleid | Cookie beleid | Algemene voorwaarden
Stelico bvba - BTW BE 0826.122.571 - Alle vermelde prijzen op artikelen zijn incl. btw, excl. verzendingskosten.Webdesign Weblounge

Geen aankopen toegelaten onder 18 jaar