« Terug naar wijntips

Lekker en fris de zomer tegemoet met deze winetail op basis van rosé

Een frosé ofwel frozen rosé is een originele winetail op basis van  ... jawel rosé. Lekker en fris. Ontdek hier het recept met een eigen twist door Sofie van Ploatse6 te Heestert.

Deze cocktail kent zijn oorsprong in New Orleans, maar kende een echte hype in New York. Het leuke is dat je met de frozé alle kanten uitkunt. In veel gevallen wordt de rosé wijn geblend samen met ijs, de aarbeien en eventueel een siroop, dan hou je het bij een licht en fruitige cocktail. Maar je kan het ook op de manier van Sofie doen. De ingrediënten mengen en wat extra pit geven met een scheutje Campari, Rum, Vodka of Gin. Hier het recept van Ploatse6.

Dit heb je nodig:

een fles rosé wijn, Le Grand Noir Rosé " le diamant légendaire"
halve kop suiker
aardbeien in partjes
sap van 1 limoen
half glas spuitwater
crushed ice

Bereidingswijze:

Giet de fles rosé over in een recipient en plaats het ongeveer 6 uur in het vriesvak. De rosé zal niet helemaal bevroren zijn vanwege het alcoholgehalte, maar dat hoort zo. Ontbreekt het je aan tijd, dan kan je hiervoor ook crushed ice gebruiken. Voeg dan wel meer rosé toe zodat de smaak niet te afgelengd wordt. 

Meng de bevroren rosé, het limoensap, de suiker en het spuitwater mooi onder elkaar. Je kan dit mengsel eventueel terug in de diepvries plaatsen tot net voor het serveren. Giet in een leuk glas op hoge voet en werk af met wat partjes aardbei.

Geniet van de zomer en van elkaar!

 

Sofie, Ploatse6

Stefaan & Nicole


« Terug naar wijntips | Print deze pagina