« Terug naar wijntips

Op zoek naar een andere frisse smaak?

Met een beetje geluk, brengen september en oktober ons nog mooie avonden, geschikt voor een wit wijntje op het terras. Traditioneel kiezen we vaak voor sauvignon of chardonnay, maar mag ik je een andere frisse smaak voorstellen?

De aromatische vermentino druif.

Deze druif kent zijn oorsprong in Spanje, maar werd pas echt populair in Italië. Ook in Frankrijk en zelfs Australië wordt deze druivensoort aangeplant en verwerkt tot fijne witte wijnen.

Vermentino, Favorita, Pigato en Rolle. Dezelfde druif met verschillende namen. Zijn frisfruitige, citrusachtige smaak biedt voldoende potentieel om kwaliteitswijnen af te leveren.

Even proefen? Dat treft. Bij Wijnen Lippens is de witte Marius bij M. Chapoutier de wijn van de maand. Deze wijn met als basis de vermentino druif is perfect als startschot van de avond, tijdens het aperitief. Deze wijn is ook een perfecte match bij lichte voorgerechten of bij schelpdieren.

Voor een vervolg bij hoofd- en vleesgerechten, kan je gerust bij hetzelfde wijnhuis blijven met de rode Marius bij M. Chapoutier.

Kom in de maand september naar de winkel van Wijnen Lippens en geniet van de voordeelprijs van €7,35/fles, bij aankoop van minimum 6 flessen, zolang de voorraad strekt. 


« Terug naar wijntips | Print deze pagina