« Terug naar wijntips

Rosé ... en de lente zomert in uw glas!

Uitbundige fruitsmaken, verfrissend en passend bij vrijwel alles? Een echte rosé wijn doorstaat moeiteloos de test. En jawel, rosé is weer helemaal in. Dat hoeft dan ook niet te verwonderen. De geliefkoosde ‘goed weer wijn’ heeft een uitzonderlijk rijk smakenpallet. U vindt droge, halfdroge of zoete varianten en bovendien ook steeds meer als keuze binnen schuimwijnen of Champagne. Dat rosé altijd jong wordt gedronken is dan weer het ideale excuus om bij de eerste zonnestralen de zomer in uw glas te toveren.

Mythe of waarheid

Rosé is doorsnee een mengsel van witte en rode wijn? Mythe. Rosé wijn maken is pure kunst. De schillen van de rode druiven gisten heel even mee in het proces. Zo komt de wijn aan haar lichte en typische roze kleur. De gisting en afwerking verloopt verder zoals bij witte wijn. Enkel Champagne vormt hierop de uitzondering. Witte mousserende wijn wordt hier net wel vermengd met niet-mousserende rode wijn op voorwaarde dat beide uit de Champagnestreek komen.

En dan nu... tournee rosée! 
Bij Wijnen Lippens selecteren we met smaak, passie en nauwkeurigheid enkele pareltjes uit het rosé aanbod. Met de zomermaanden in zicht, plaatsen we graag enkele van onze rosé toppers voor u in promotie. Klik nu hier om de promoties te ontdekken.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina