« Terug naar wijntips

Wijnen uit Corbières

Stilaan beginnen we terug te dromen van de zomer. Plan jij, naast het verblijf en de verplaatsing, ook graag bezoekjes in de buurt en weet je graag welke culinaire hoogstandjes je moet geproefd hebben? Dan blijft Frankrijk een van dé wijnlanden bij uitstek.
Een keuze maken is daarbij niet makkelijk. We wezen je al de weg naar de champagnestreek en lieten je al kennis maken met de wijnen van de Provence.

Nu nemen we je mee naar de Languedoc-Roussillon.  De naam van deze Zuid-Franse wijnstreek, vooral gekend voor haar rode wijnen, klinkt velen bekend in de oren. In de laatste decennia werd er dan ook hard gewerkt om het imago om te buigen van ‘massaproductie' naar ‘fijne wijnen'.

De hele streek wordt gekenmerkt door haar Middellandse Zee-klimaat. Lekker fris 's nachts, broeiend heet overdag. Ook de bodemsamenstelling bepaalt de smaak van de wijnen.

Corbières is hier de grootste Appellation. Deze streek wordt in het Noorden begrensd door de Aude en Canal du Midi, in het Oosten door de Middellandse zee en beslaat grote steden als Narbonne en Carcassonne. In dit ruige gebied worden de wijnranken op terrassen verbouwd en gebeurt oogsten meestal met de hand.

Wij verkenden deze streek en waren meteen verkocht door het wijngoed van de familie Joyeux. Zij kregen het ‘Domaine La Cendrillon' aan de voet van de Fontfroide rond 1750 in handen. Al 7 generaties verbouwen zij er de meest elegante wijnen volgens steeds verfijnde processen.

Frisheid, balans en elegantie zijn de kernwoorden van hun wijnen.

Hun cépages zijn een evenwichtige samenstelling van de streekgebonden grenache-, mourvèdre- en syrah-druif, aangevuld met de rijke smaken van onder ander carignan en marselan.

Door de jaren heen is de familie ook hun teelt meer biologisch gaan benaderen. Het respect voor de omgeving en haar uitgesproken karakter wordt weerspiegeld in hun bijzonder smaakvolle wijnen.

Het Domaine La Cendrillon levert overwegend rode wijnen met de volle smaak van rood fruit en zwarte bes. Het smaakpallet krijgt toetsen van kaneel, bergamot of zelfs koffie en zoethout.

Hun witte wijn bevat maar liefst 7 druiven en biedt aroma's van bloemen en passievrucht.

Ook hun rosé wijn verdient alle lof en vormt een perfecte aanvulling bij zowel grillades, pizza of gewoon als aperitief.    

Benieuwd? Ontdek het assortiment 'Domaine La Cendrillon' in de webshop of kom eens langs in de wijnshop te Zwevegem.


« Terug naar wijntips | Print deze pagina

Openingsuren:

  • woensdag: 17:00 - 19:00
  • vrijdag: 17:00 - 19:00

            Op vrijdag 2, 16 en 23 oktober : van 16 tot 18 uur

  • zaterdag: 9:00 - 12:15 / 14:00 - 17:00

Of op afspraak: 0477 59 86 63 (Stefaan)

Een passie hoeft niet altijd duur te zijn: een toegankelijke wijn of een echte topper? We prikkelen graag uw smaakpapillen.

Otegemstraat 192
8550 Zwevegem
stefaan@wijnenlippens.be

 

Op onze webshop kunt u 24/24, 7/7 bestellen. Na betaling doen wij er alles aan om uw levering zo vlug mogelijk te bezorgen, gegarandeerd binnen de 3 werkdagen.


Herroepingsrecht

Indien de bestelde producten niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, kan de klant de goederen binnen 14 werkdagen na ontvangst terugsturen en dit mits overhandiging van uw bestelbon en de leveringsnota van de verzendingsdienst. U kan dit doen door dit modelformulier te downloaden. Wij zullen uw bestelling terugbetalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen. U zal de verzendingskosten betalen om het product terug te sturen. Gepersonaliseerde producten vallen echter niet onder deze regeling, evenmin voor producten wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Maatschappelijke zetel

Wijnen Lippens
Stelico bvba
Sint-Denijsstraat 2
8550 Zwevegem

Btw BE 0826122571

stefaan@wijnenlippens.be
Stefaan Lippens Tel. 0477 598 663 

 

Wijnen in de kijker 

 

© Wijnen Lippens | Over ons | Links | Herroepingsrecht, betaling & levering| Privacy beleid | Cookie beleid | Algemene voorwaarden
Stelico bvba - BTW BE 0826.122.571 - Alle vermelde prijzen op artikelen zijn incl. btw, excl. verzendingskosten.Webdesign Weblounge

Geen aankopen toegelaten onder 18 jaar