« Terug naar wijntips

Winetail, dé cocktail voor ‘wine lovers’

Een mengeling van verschillende soorten dranken, op basis van alcohol, noemen we een cocktail, zonder alcohol noemen we een mocktail. Een cocktail is een verzamelnaam voor klinkende namen zoals een Mojito, een Margarita, een Cosmopolitan, een Bloody Marie, enz.

Een cocktail op basis van wijn noem ik graag een winetail. Een weinig gebruikte term voor klassiekers op de aperitiefkaart zoals Sangria en onze West-Vlaamse trots, Picon Vin Blanc. Menig geheime familierecepten worden van generatie op generatie doorgegeven. Een veel recentere hype is de steeds aangroeiende lijst van spritzers.

De spritzer-hype kwam een aantal jaar terug overgewaaid vanuit zwoele vakantiebestemmingen en luidruchtige après-skibars. Met hun mix van 2/3 ijskoude wijn en 1/3 spuitwater, zijn spritzers licht alcoholisch en verfrissend in elke zin van het woord. Het ideale aperitief bij broeiend hete zomerdagen.

Het is een algemeen misverstand dat u hiervoor wijn van mindere kwaliteit moet kiezen. Bittere, zure of smaakloze wijn zal niet beter worden met een scheut likeur of frisdrank. Kies een wijn naar uw smaak, dan zal uw spritzer u nog meer bevallen. Over het algemeen zijn Sauvignon Blanc (Tip: La Gardie, wit), Riesling (Tip: Dopff & Irion, wit), Pinot Noir (Tip: Dopff & Irion, rood) en Grenache (Tip: Belles du Sud, rosé) de beste variëteiten voor spritzers: alle vier hebben ze sterk aromatische kwaliteiten, fruitige smaken en zeer milde tannines.

Ga voor een spritzer royal en combineer iconische likeuren zoals Aperol, Campari, Limoncello of Vermut met een frisse sprankelende wijn. Niet toevallig 4 alcoholische dranken met hun oorsprong in Italië, het land van het goede leven. Blijf de Italiaanse tradities trouw en mix je spritzer met een prosecco (Tip: Montelliana Prosecco extra dry) of spumanté (Tip: Diego Pressenda Vino Spumanté). 

Pak dus deze zomer uit met een winetail, dé cocktail voor ‘wine lovers'. Laat uw creativiteit de vrije loop en geniet van sprankelende momenten met familie en vrienden.    


« Terug naar wijntips | Print deze pagina

Openingsuren:

  • woensdag: 17:00 - 19:00
  • vrijdag: 17:00 - 19:00

            Op vrijdag 2, 16 en 23 oktober : van 16 tot 18 uur

  • zaterdag: 9:00 - 12:15 / 14:00 - 17:00

Of op afspraak: 0477 59 86 63 (Stefaan)

Een passie hoeft niet altijd duur te zijn: een toegankelijke wijn of een echte topper? We prikkelen graag uw smaakpapillen.

Otegemstraat 192
8550 Zwevegem
stefaan@wijnenlippens.be

 

Op onze webshop kunt u 24/24, 7/7 bestellen. Na betaling doen wij er alles aan om uw levering zo vlug mogelijk te bezorgen, gegarandeerd binnen de 3 werkdagen.


Herroepingsrecht

Indien de bestelde producten niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, kan de klant de goederen binnen 14 werkdagen na ontvangst terugsturen en dit mits overhandiging van uw bestelbon en de leveringsnota van de verzendingsdienst. U kan dit doen door dit modelformulier te downloaden. Wij zullen uw bestelling terugbetalen zodra wij het geretourneerde artikel ontvangen. U zal de verzendingskosten betalen om het product terug te sturen. Gepersonaliseerde producten vallen echter niet onder deze regeling, evenmin voor producten wanneer de verzegeling na de levering is verbroken.

Maatschappelijke zetel

Wijnen Lippens
Stelico bvba
Sint-Denijsstraat 2
8550 Zwevegem

Btw BE 0826122571

stefaan@wijnenlippens.be
Stefaan Lippens Tel. 0477 598 663 

 

Wijnen in de kijker 

 

© Wijnen Lippens | Over ons | Links | Herroepingsrecht, betaling & levering| Privacy beleid | Cookie beleid | Algemene voorwaarden
Stelico bvba - BTW BE 0826.122.571 - Alle vermelde prijzen op artikelen zijn incl. btw, excl. verzendingskosten.Webdesign Weblounge

Geen aankopen toegelaten onder 18 jaar